Той победи НЕПОБЕДИМИЯ! Великата победа на Серафим Тодоров над мултимилионера Флойд Мейуедър (ВИДЕО)

По време на Олимпийските игри в Атланта през 1996 година българският бокс отбелязва една от най-великите си победи за всички времена. Победа, която и до днес остава в историята.

В полуфинален двубой, един срещу друг се изправят представителят на България Серафим Тодоров – Сарафа и младият тогава американец Флойд Мейуедър.

Днес Флойд Мейуедър е един от най-великите, богати и успели боксьори на всички времена. През миналата година Мейуедър сложи край на своята професионална кариера с актив от 49 победи от 49 мача. Нито веднъж той не е допускал загуба или равенство на ринга – абсолютен доминант, който никой така и не успя да победи.

Това обаче стори Серафим Тодоров. През 1996 година Сарафа нанася единствената загуба на Флойд Мейуедър, когато на полуфиналите в Атланта успява да вземе победа по точки и да се класира на финала. Първоначално реферът се обърква и вдига ръката на американеца, но бързо се поправя и провъзгласява българския боксьор за победител. Една велика победа за България и българския бокс!

За огромно съжаление, Сарафа не успява да спечели златния медал в последствие и се задоволява със сребро, но няма спор, че победата над Флойд Мейуедър е постижение, което той никога няма да забрави. Просто защото никой друг не го е правил.

Вижте отново кадри от двубоя между Серафим Тодоров и Флойд Мейуедър, който завинаги остава в историята на бокса и България:

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *