Гледали ли сте го? ПОСЛЕДНОТО интервю, което Тодор Живков дава през живота си! (ВИДЕО)

Каквото и да си говорим, Тодор Живков завинаги ще си остане едно от най-противоречивите имена в българската история.

Управлявал България в период от 35 години между 1954 и 1989, делото на Тато и до днес е боготворено от едни, но и отричано от други. Стотици хиляди са хората, които и до днес твърдят, че са живели чудесно по времето на Тодор Живков, докато враговете му са на мнение, че в тези години България е била тоталитарна държава, лишена от изконни човешки свободи.

Каква е истината? Вероятно истината е различна и индивидуална за всеки един от нас. Едни ще го обичат, други ще го презират. Средно положение няма, но така е винаги при държавниците от неговия ранг. Особено при онези, управлявали страните си в толкова дълъг и продължителен период от време.

Предлагаме на вашето внимание последното телевизионно интервю, което Бай Тошо някога дава в живота си. Годината е 1997, а предаването е “Всяка неделя”. Пред Живков застава младият тогава журналист Стойчо Керев, който води продължителен разговор на четири очи с него. Тато умира на 86-годишна възраст на 5 август 1998 година.

На 7 септември 2001 г. в родния град на Тодор Живков Правец е открит негов паметник, по повод 90-годишнината от рождението му, със средства дарени от неговите съграждани. Десет години по-късно, отново в Правец се провеждат масови тържества в чест на стогодишнината от рождението на Бай Тошо.

Ако искате да виждате още интересни материали от Gotino.eu, кликнете на този линк и харесайте страницата ни във Фейсбук!

Това видео ще ви РАЗВЪЛНУВА! Вижте как двугодишно дете рецитира Христо Ботев! (ВИДЕО)

Защо останах в България?

Не давайте България! 9-годишно емигрантче написа прекрасна песен за родината (ВИДЕО)

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *