ПОЛЕЗНО! Как да режем лук (и не само) с помощта на гребен?

Едва ли има някой от вас, който особено да обича рязането на лук. Да си го кажем направо: зеленчукът кара очите ни да сълзят, а освен всичко друго – непрекъснато се хлъзга и е изключително труден за рязане.

Е, вече има начин да се справим и с тази нелека кухненска задача. Благодарим на интернет, че всеки ден в него откриваме чудесни начини за справяне с ежедневните задължения!

И така: всичко, което ви трябва, е гребен със зъбци от неръждаема стомана. Обелвате главата лук, слагате я “да легне” и поставяте гребена дълбоко в нея. След това? Ами само режете между зъбците и вече имате перфектните лучени кръгчета.

Ако пък искате да нарежете лука на ситно, разделете главата на две части, пак поставете гребена и пак режете между зъбците. Няма да повярвате колко е лесно.

Разбира се, можете да използвате този трик за много други зеленчуци. Ако се затруднявате с перфектните кръгчета краставица, опитайте по този начин. Същото се отнася и за доматите, които понякога са много трудни за рязане, най-вече заради мекостта им.

Вижте видеото за нагледна демонстрация. И успех!

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *