Най-лесният и вкусен чийзкейк без печене (РЕЦЕПТА + ВИДЕО)

Надали има човек, който, веднъж опитал добре приготвен чийзкейк, да не се влюби в този десерт. Признаваме си, доскоро си мислехме, че това е една от най-трудно осъществимите рецепти. Всичко в нея е толкова деликатно, че не ни се вярваше, че сами можем да приготвим нещо подобно у дома. Всичко това, докато не попаднахме на тази рецепта, която веднага ще споделим с вас, разбира се.

И така: за да си приготвите чийзкейк у дома, са ви необходими следните продукти:

150 грама бисквити по ваш избор
100 грама масло
500 грама бита сметана
500 грама крема сирене тип “Филаделфия”
15 грама желатинова пудра
100 грама захар
400 грама ягодово сладко (или друго)

Приготвянето е изключително лесно. Натрошете бисквитите и добавете към тях разтопеното масло. С помощта на пасатор ги разбъркайте и смелете добре, за да получите гладка консистенция. Когато сте готови, изсипете сместа в подходяща тава и загладете добре. Оставете в хладилника.

В тенджерка изсипете сметаната, крема сиренето и захарта, докато разбърквате внимателно на ниска температура. Когато сте получили гореща и хомогенна смес, добавете желатина. Разбъркайте отново и след това изсипете горещата смес върху натрошените бисквити.

Оставете тавата в хладилник за поне 4 часа. Когато стегне достатъчно, намажете повърхността с любимото ви сладко. Това е всичко.

А сега вижте видеото за практически насоки.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

One thought on “Най-лесният и вкусен чийзкейк без печене (РЕЦЕПТА + ВИДЕО)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *