Мишо Белчев – “Не остарявай, любов”. Една от ВЕЧНИТЕ песни на българската естрада!

Михаил “Мишо” Белчев е един от знаменитите български певци, композитори, поети и режисьори. Той завършва ВМГИ в София, а след това и телевизионна режисура в Драматическия факултет на Театрална академия „Черкасов“ в Ленинград.

Още от самото начало на своята кариера Мишо Белчев проявява забележителен талант, имайки предвид, че той напълно сам пише музиката и текстовете към своите песни, които в последствие изпълнява на сцена. Наистина малко са артистите по това време, а и в момента, които умеят да проявяват подобна самостоятелност в работата. Именно и поради това, Мишо Белчев е един от големите таланти на българската сцена!

Сред най-популярните песни на Михаил Белчев са „Булевардът“, „Младостта си отива“ и „Не остарявай любов“, които и до днес са обожавани от десетки българи от различни възрасти. Той е автор и на музиката за различни театрални постановки и филми. Изпълнява длъжността режисьор в дирекция “художествено-творческа дейност” към Националния дворец на културата.

За песните си получава първи награди от фестивала „Златният Орфей“ през 1969, 1984, 1990, 1998 г. Същата награда за цялостно творчество му е присъдена през 1996 г. През годините той работи с велики композитори като Зорница Попова и други.

И тъй като ние от Gotino.eu вярваме, че хора като Михаил Белчев заслужават да бъдат помнени, защото те са истинско богатство за българския културен живот, предлагаме ви да си припомните една от най-великите и обичани песни на Михаил Белчев – “Не остарявай, любов”. Една песен, която действително разтапя сърцата ни, защото е толкова, толкова красива!

Насладете се приятели, защото вечните песни и класики остават завинаги!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *