ПОЗДРАВ! “Любовна драма” на великия Шабан Шаулич с ПРЕВОД на български език! (ВИДЕО)

Шабан Шаулич е един от най-популярните сръбски изпълнители на всички времена. Феновете му се разпростират не само на територията на бивша Югославия, но и на целите Балкани. Той има почитатели в редица държави, като това може да бъде обяснено с чудесния му плътен глас и хубавите песни, които присъстват в репертоара му.

Предлагаме ви да се насладите на една от тях – “Любовна драма”, придружена от превод на български език, за да можете да почувствате хубавия текст и да вникнете в него. Така винаги е по-добре!

Шабан Шаулич се ражда на 6 май 1951 г. в град Шабац, в мюсюлманското семейството на Илдуза (с моминско име Демирович) и Хусеин (Хуса) Шаулич. Майка му е от град Биелина в Босна и Херцеговина. Още като дете се увлича по пеенето, като негови любими изпълнители са Химзо Половина и Заим Имамович. Малко след своя музикален дебют през 1969 г. влиза в казарма и служи в македонския град Битоля. По късно се жени за Сузана, с която има три деца — Санела, Илдуза и Михайло. Съществува мнение че Шаулич е от цигански произход.

Шабан Шаулич е открит за музикалната сцена от известния сръбски акордеонист Будимир (Буца) Йованович. През 1969 г. издава първия си албум – „Дайте ми утехa“ („Дајте ми утјеху“). През 1972 г. излиза албумът „Био сам пијанац”. До 1975 г. автор на песните му е Будимир Йованович, след което Шаулич започва сам да пише и композира.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *