Велик и вечен! Емил Димитров пее “Моя страна, моя България” на живо през 1971! Припомнете си!

Емил Димитров е несъмнено кралят на българската естрадна музика. Неговите велики хитове живеят и до днес в съзнанието на почти всички българи, а песни като “Моя страна, моя България”, “Ако си дал” и “Писмо до мама” завинаги ще будят чувства, емоции и уважение у всички любители на качествената българска музика.

Няма да е лъжа, ако кажем, че Емил Димитров бе най-голямата звезда на българската естрада по времето, когато той все още бе в разцвета на силите си. Неговата музика се ценеше високо и на територията на Съветския съюз, където той гостуваше по концерти и участия.

Емил Димитров напусна този свят на 30 март 2005 година на 64-годишна възраст. В края на своя живот, той страдаше от влошено здраве в следствие на получен инсулт.

През 2001 г. режисьорът Стилиян Иванов прави филм за него, който се излъчва по БНТ в две части, а след това многократно е повтарян по Националната телевизия и сателитния канал „ТВ България“. Филмът, освен интервю с Емил Димитров, включва и разкази на семейството на певеца, певицата Алла Пугачова, както и Митко Щерев, Йорданка Христова, дует Ритон, проф. Александър Йосифов и още куп знаменитости и приятели на певеца. Филмът се използва от много журналисти, писатели и хроникьори като достоверен източник за техните публикации, книги и сценариии за Емил Димитров.

На 2 май 2002 г. се състои голям концерт, организиран от Йорданка Христова, с песните на певеца, изпълнени от любими български изпълнители. Песните, изпълнени на концерта, излизат в албума на Емил Димитров „Само един живот не е достатъчен…“. Почива на 30 март 2005 г. в София.

Вижте отново това прекрасно изпълнение на “Моя страна, моя България” от вече далечната 1971 година:

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *