5 ПОЛЕЗНИ СВОЙСТВА на МЕДА

Медът не само е единственият продукт, който не се разваля, но е и един от продуктите с най-много полезни свойства. Както знаем, той се използва активно в козметиката – не една и две маски за лице или коса включват точно тази ароматна съставка. Медът обаче е полезен не само когато го мажем върху себе си, а и когато го консумираме, какъвто е и неговият първоначален замисъл. Освен че е чудесен заместител на захарта, той има и още много благоприятни свойства. Ето 5 от тях.

  1. Медът съдържа голямо количество антиоксиданти, които спомагат за намаляване риска на някои видове рак, както и на сърдечно-съдови заболявания.
  2. Медът е естествен пробиотик – в състава му влизат няколко вида пробиотични бактерии: 6 вида лактобацили и 4 вида бифидобактерии.
  3. Медът има антибактериален ефект, който стимулира имунната система и благодарение на специални ензими унищожава някои вредни микроби в организма.
  4. Медът е източник на въглехидрати и осигурява на тялото сила и енергия. Хапнете една лъжица мед преди или по време на тренировка и сами ще усетите разликата.
  5. Медът спомага за изгарянето на мазнини, твърдят диетолози. Според тях 2 с.л. преди сън са достатъчни, но комбинирани с подходящи тренировки и здравословен хранителен режим.

Няма как да не се сетим за знаменитата фраза на Мечо Пух: “Колкото повече, толкова повече”. Определено е имало защо да я изрече.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *