Съдебен лекар разкри причините за смъртта на Милен Цветков

милен цветков

Съдебният лекар д-р Галина Милева от гр. Бургас даде интервю пред “Труд”, разкривайки вероятните причини за смъртта на журналиста и ТВ водещ Милен Цветков. Той бе пометен от 22-годишен джигит, докато чакаше на светофар да светне зелено.

Според д-р Галина Милева, категорично можем да заявим, че смъртта е настъпила вследствие на удара, понесен от журналиста и неговия автомобил. Според нея в случая не бива да говорим за закъсняване на спешната помощ или лошо оказана първа помощ. Д-р Милева е категорична, че състоянието на водещия и неговите травми са били “несъвместими с живота”.

Тя коментира изявленията на мъж, който твърдеше, че е бил свидетел на катастрофата. “Не може свидетел, който е гледал отстрани, да гадае какво се е случило, особено ако той не е лекар”, заяви д-р Милева.

Ето какво коментира д-р Галина Милева по отношение на катастрофата с Милен Цветков: “При удар отзад с такава скорост, ударът придава огромно ускорение на предния автомобил. Затова говоря за гръдна травма. Допускам да има и гръбначно мозъчна травма. В гръдната област или е била разкъсана сърдечна торбичка, или има разкъсване на аорта, или на голяма белодробна артерия, тъй като се съобщаваше за кръв в гръдна кухина при опита пострадалия да бъде интубиран”.

Тя обясни, че с разкъсана аорта човек не може да оцелее. “Това е травма, несъвместима с живота. Когато имаме сърдечна тампонада с разкъсване на аорта, внезапната смърт настъпва много бързо. И на втората минута колегите с реанимационния автомобил да са там, като не знаят диагнозата, няма как да помогнат. През годините имаме доста такива случаи, но предимно при челни сблъсъци, при които двете коли преди удара се движат с висока скорост. По-отдавна е имало и случаи с удари отзад. Но повтарям – само колегата, който направи аутопсията, може с точност да посочи причината за смъртта”.

За съжаление, Милен Цветков е бил с множество наранявания на вътрешните органи. Травмите са причинени от удара. Контузени са черния дроб, белите дробове, счупени са ребрата му от 3-о до 11-о. Според медици е възможно Цветков да е останал в съзнание до пет минути, но травмите му категорично са несъвместими с живота.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *