Стоянка Мутафова и Стефан Данаилов се борят за живота си

Стоянка Мутафова

Изключително сериозно остава състоянието на две от най-големите български легенди Стоянка Мутафова и Стефан Данаилов. Двамата велики артисти се намират в реанимацията на ВМА, а лекарите се борят за живота им. Медиците не дават гаранции, дали те ще успеят да прескочат трапа.

Но какво точно се случва с двамата заслужили актьори?

Стоянка Мутафова претърпя тежка операция на жлъчката в болница “Лозенец”. Хирургичната интервенция премина успешно, но впоследствие 97-годишната актриса получи сепсис и вдигна висока температура. Лекарите успяха да я стабилизират, но нейната дъщеря Муки призна, че състоянието й е много тежко. Тя призова целия български народ да се моли за майка й.

В четвъртък тя бе преместена в реанимацията на ВМА.

Съвсем разбираемо, един от големите проблеми в случая е напредналата възраст на Мутафова, което значително намалява нейните съпротивителни сили. В момента екипът на ВМА прави всичко по силите си, за да стабилизира състоянието й.

В подобна ситуация се намира и Стефан Данаилов, който напоследък има тежки проблеми със здравето. Ламбо постъпи в болница по спешност, след като се оказа, че събира вода в белите дробове. Наложи се той да бъде поставен в изкуствена кома и да бъде интубиран, за да може лекарите да изтеглят насъбралата се вода от дробовете му.

Наскоро разбрахме, че Данаилов е излязъл от изкуствената кома, но остава на апаратно дишане. Това бе потвърдено от сина му Росен Цанков.

Най-големият здравословен проблем на Стефан Данаилов е неговото онкологично заболяване. Голямата звезда на българското кино има голяма метастаза от лимфома в белия дроб. Това затруднява допълнително неговото дишане. Освен това, 75-годишният актьор има и други заболявания, като паркинсонизъм, проблеми със ставите и високо кръвно. През лятото той счупи крака си, докато почиваше в апартамента си в Приморско.

В момента няма какво друго да направим, освен да се молим на Бог двамата любими актьори да прескочат трапа. Определено Стоянка Мутафова и Стефан Данаилов са фигури, които заслужават това.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *