Проф. Мермерски съветва да хапваме този плод, за да бъдем здрави

мермерски

Едва ли има някой, който да не е чувал за проф. д-р Христо Минков Мермерски. Той е всепризнат експерт и съветите му са помогнали на мнозина да запазят здравето и добрата си форма. Днес ще се спрем на неговите препоръки, що се отнася до един много популярен плод, а именно ябълките.

Вероятно знаете, че здравословното ни състояние зависи много и от храната, която слагаме на трапезата си. Някои от продуктите могат да ни навредят, а други да ни помогнат да се излекуваме от различни болести. Ябълките са от втория тип, а единственото, което трябва да направим, е да си похапваме по два плода на ден.

Учените постоянно ни предупреждават, че в организма ни редовно се натрупват бактерии и токсини, които трябва по някакъв начин да изведем от тялото, ако не искаме да сринем здравето си.

Точно ябълките ще помогнат много в това отношение. Тялото ни може лесно да бъде пречистено от огромното количество вредни вещества с тяхна помощ.

Проф. д-р Мермерски е категоричен, че ако всеки ден ядем по две ябълки, пектинът, съдържащ се в тях, ще помогне за абсорбацията на вредните вещества. Освен това, ябълката е богата на разтворима и неразтворима целулоза и ще ни зареди с десетки полезни за здравето ни витамини и минерали.

Ако искате да получите най-добър ефект, тогава хапвайте ябълките точно преди да заспите.

Още полезни храни

Има и още един много полезен плод, който също ще спомогне за прочистване на тялото. Става дума за грейпфрутът, известен с безценните си свойства. Той дава енергия на тялото и отлично го тонизира, унищожавайки над 100 вида вредни бактерии.

Също с голяма полза за здравето са и чушките. В червения пипер например гъмжи от витамин С и витамин А, като количеството е по-голямо от това, което се съдържа в лимона. Червени или зелени, чушките са много полезни, затова не ги пренебрегвайте, а ги сервирайте често на трапезата. За най-голям ефект, не ги варете, печете или пържете – свежи са най-здравословни.

Корени от шипка

Вероятно сте пили чай от плодчетата на шипката, но и корените са също много полезни, особено в зимните месеци, когато организмът изпитва недостиг на аминокиселини и витамини.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *