Невероятните ползи от това да имаш котка

Да имаш котка е истинско щастие. Тези мъркащи съкровища са не само красиви и грациозни, но и полезни за нашето здраве.

Няма как да не сте чували приказката, че котките умеят да усещат къде ни боли и да застават именно там. Или пък как тяхното мъркане ни успокоява и ни кара да се чувстваме по-добри.

Много хора позволяват на своите котки да спят при тях в леглото им. Други пък не го правят. А би трябвало. Сега ще ви дадем някои причини, поради които задължително трябва да позволявате на вашата котка да спи в легълцето ви.

Ако позволите на вашата котка да спи в леглото ви, вие ще се радвате на по-здрав сън. Тяхното мъркане ще ви успокои, а топлината им ще ви предразположи да се отпуснете и да се радвате на хубави сънища.

Котките помагат за по-здраво сърце. Те имат свой собствен начин да ни карат да се чувстваме спокойни. Котките са отлично средство в борбата със стреса.

Те ни подкрепят. Когато сме в труден момент, котките усещат това. Те идват при нас и се опитват да ни отдадат своята подкрепа. Тези животни усещат чувства като тъга, самота и депресия. И се опитват да помогнат.

Според австралийски учени, съжителството с котка е съпоставимо със съжителството с интимен партньор. Котките отлично знаят какво е нежност и как да я предоставят на своите стопани. Ако се държите добре с вашата котка, тя ще го оцени и ще ви върне любовта в пълна степен.

Ако имате малки деца, котките също са от полза. Установено е, че те помагат на малчуганите да се предпазят от възникване на алергии.

Котката може да спаси живота ви! Тези животинки усещат ситуации като пожар или изтичане на газ. Те могат да ви предупредят, ако нещо подобно се случва в дома ви, преди да е станало твърде късно.

Истината е, че можем да ви дадем още много подобни причини. Истината е, че котките са просто страхотни. А вие какво мислите?

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *