ПОЛЕЗНО! Как да почистите електрическа кана?

Тези дни ни върви на почистване у дома, но по-важното е, че намираме бързи, лесни и ефективни начини за това. След като вече ви показахме как да почистите микровълновата фурна с помощта на лимони, днес открихме още едно приложение на жълтия цитрус, този път обаче за нашата електрическа кана.

В личната ни домакинска класация това е един от най-полезните уреди, защото не заема много място, топли немалки количества вода по-бързо от котлон и изобщо: наистина е незаменим помощник в кухнята. Случвало ли ви се е обаче да надникнете на дъното на каната и да видите леко оцветяване? Твърде вероятно е това да е котлен камък.

За да премахнете това или други замърсявания, направете следното: изстискайте един лимон вътре и включете каната сокът да заври. Оставете няколко минути и излейте. Това е всичко.

Имайте предвид обаче, че е твърде възможно следващите няколко пъти водата, която топлите в каната, да има лимонов вкус. Ако държите да го избегнете, просто заврете вода още няколко пъти, за да отмиете аромата.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *