In Memoriam! Отиде си голямата любов на Лили Иванова

Почина известният композитор Иван Пеев, чиито творчество и живот се свързват с примата на българската естрада Лили Иванова. Новината съобщи във Фейсбук журналистът Мартин Карбовски, пише Dir.bg.

“Днес на 81 години в София почина изключителният музикант, аранжор и композитор Иван Пеев, посветил живота си на музиката и красотата. Иван Пеев е част от творческия и житейския път на голямата Лили Иванова, която приживе го обяви за любовта на живота си. Иван Пеев е автор на редица песни и аранжименти в поп музиката между които – “Единствена прошка”, “Бялата птица”, “Животът”. Почивай в мир, Ванко!”, написа телевизионният водещ в социалната мрежа и публикува снимка на двамата на младини.

Карбовски разказа още, “за да знаят следващите”: “Говорих си веднъж с Ванко Пеев за неща различни от музиката. Той ми каза тогава: “….радвам се, че ще си отида преди вас… защото не искам да живея на тази територия сред другите племена, всяко от което ще има свои обичаи и свой телевизионен канал…”. В едно от последните си интервюта, след като навърши 81 години, Пеев коментира думите на Лили Иванова, че най-много е обичала него, така: “Щом го е казала… С нея се чуваме от време на време, поддържаме приятелски отношения. Дали ми иска съвети? Тя вече знае предостатъчно, няма нужда от моите съвети. Лили е такъв професионалист, че няма нужда от никого. Тя е жертвала всичко в името на това да пее. И е запазила гласа си феноменално”.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *