Руски академик посочи 6 начина за защита от коронавирус

виктор малеев

Разпространението на коронавирусна инфекция от нов тип COVID-19 се контролира благодарение на голям набор от антиепидемични мерки.

В тази връзка академикът от Руската академия на науките Виктор Малеев даде шест препоръки как да се спасим от опасния вирус.

Малеев е специалист по инфекциозни болести и един от най-реномираните специалисти в Русия. Той също така е международно признат експерт в областта на епидемиологията и клиниката по инфекциозни заболявания.

Лекарят огласи шест начина за предпазване от коронавирус.

На първо място Малеев препоръча да спрете ръкостискането. Може да замените поздрава с усмивка или кимване с глава.

Вторият лесен начин да се предпазите от коронавирус е да избягвате контакт. Специалистът по инфекциозни заболявания съветва да докосвате повърхностите само с външната част на ръката си, например, когато натискате бутона на асансьора или включвате лампата.

Вратите е най-добре да се отварят с лакът или бедро, особено на обществени места.

Важна защитна мярка е дезинфекцията. Малеев силно препоръчва да използвате дезинфектиращи кърпички. Дезинфектантите трябва да се използват след всеки контакт с обществени предмети.

Четвърти важен момент за защита от коронавирус е да измиете добре ръцете си с дезинфектант на алкохолна основа. Това трябва да се прави в продължение10-20 секунди всеки път, когато се върнете у дома.

Освен това трябва да използвате кърпички за еднократна употреба за кашлица и кихане и да ги изхвърлите веднага след употреба.

В заключение Малеев препоръча да остане вкъщи веднага след появата на първите симптоми на респираторна инфекция – неразположение или треска.

Световната здравна организация (СЗО) публично обяви разпространението на коронавирус COVID-19 за пандемия.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *