Консумацията на лук помага за регулиране на кръвната захар

лук

Високата кръвна захар е вредна за човешкото здраве. Тя води до други заболявания. Затова народната медицина има рецепта за повишена кръвна захар с участието на лук. Рецептата е лесна за изпълнение и подпомага здравето.

Необходими са ви 3 кг. лук и 250 мл. вряща вода. Лукът се разпределя по 1 част от 10 равни части за всеки ден. Сутрин нарязвате по една част лук и варете в 250 мл. вряща вода. След варене до готовност, прецедете водата и пийте течността. Така 10 дни поред. Това помага да облекчите високото кръвно. 

Но лукът съдържа и други полезни съставки, които го правят подходящ за облекчаване на различни заболявания.

В лука се съдържат уникални флавоноиди, които не можете да откриете в други растения. Те облекчават редица здравословни проблеми, сред които алергии, астма, диабет, подагра, хемороиди, мигрена, разширени вени и др. 

Лукът помага и за полова мощ. Той съдържа фитохимикала алицин, който подобрява кръвообращението и предпазва от засечки в леглото. Ако решите да похапнете лук и чесън, преди интимност, изяжте след това и мента или магданоз, за да неутрализирате неприятната миризма.

Лук за здраво сърце. В някои страни вярват, че лукът удължава живота.

Лукът е и противораково средство. Счита се, че предпазва от рак на стомаха.

Лукът и чесънът обеззаразяват устата и носната кухина от бактерии, ако се дъвчат по 4-5 мин.

Интересно е, че сълзотворното действие на лука, започва още под земята. Той попива сярата от почвата и образува аминокиселини, които се превръщат в газ.

Лукът, освен всичко друго, е и добър източник на Витамин С и В6, желязо, фолиева киселина и калий. 

Дали е бял, жълт или червен, лукът е прекрасен здравословен зеленчук, подходящ за крем супи, салати, като добавка към пици и сандвичи. Надяваме се, че с тази статия сме успяли да ви убедим, че този зеленчук е просто задължителен за вашата трапеза. Консумирайте го редовно, за да бъдете още по-здрави и жизнени.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *