Конопено семе – за какво помага и как да го консумираме

конопено семе

Напоследък усилено се говори за здравословното хранене и то намира все повече и повече привърженици сред хората, които се стремят да живеят природосъобразно, да са в отлична форма и да изглеждат млади и жизнени. И днес ще говорим точно за един такъв продукт, който прави всичко това възможно – конопено семе.

Става дума за конопеното семе, чиято редовна консумация ви гарантира отлично здраве. В него не се съдържат алергени, няма лактоза и глутен, но пък за сметка на това е един от малкото семена, богати на хлорофил. Ако сте постоянни и редовно го включвате в менюто си, конопеното семе ще ви направи организма ви много по-издръжлив, защото помага за възстановяването му на клетъчно ниво.

Съдържанието на множество минерали и витамини, в това число В2, D, А, Е, К, В1, В2, В6, цинк, манган, калций, сяра, калий, желязо и други, както и протеинът едестин, оказва безценна помощ за подобряване на имунитета, възстановяване на организма от заболявания на нервната система, смъкване на високото кръвно, доброто храносмилане и премахването на лошия холестерол.

Освен, че възпрепятства образуването и натрупването на плака в кръвоносните съдове, съставките в конопеното семе помагат и на хора, страдащи от ревматичен артрит, псориазис, акне и други кожни заболявания.

Ползите за организма са наистина безценни и ако искате да направите нещо добро за здравето си, непременно помислете да започнете редовен прием на конопено семе. Може да го използвате както белено, така и небелено. Ако люспите са премахнати, то е напълно готово за директна консумация – добавка към ястия и салати, както и към напитки от рода на смутита или фрешове. В случай, че искате да заложите на небелено конопено семе, трябва да имате предвид, че обвивката е много груба и може да ви нарани. За да се избегне това, първо го сложете да покълне. Конопените кълнове са идеално средство за приготвянето на конопено мляко или брашно, а техният ефект върху тонуса и здравето като цяло е огромен. Точно в обвивката се съдържат повечето минерали и неразтворими фибри, затова и изчакването на кълновете си струва усилията.

Какво количество конопено семе да приемаме дневно?

Специалистите препоръчват дневен прием от около 35-40 гр., разпределен между две-три хранения. Превишаването на това количество е опасно, така че, бъдете внимателни. Потърсете мнението на вашия лекуващ лекар – той е запознат с историята на вашето заболяване и ще ви даде най-добър съвет.

И още щом започнете терапията ще усетите положителния ефект в различни аспекти – утихване на симптомите, свързани със заболяването, повишена жизнеспособност, по-добра физическа издръжливост, подобряване структурата на косъма и край на сухата и груба кожа на лицето. Струва си, нали?

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *