5 съвета как да намалим миризмата на старост

възрастна жена

За съжаление, колкото повече остаряваме, толкова повече се засилва сенилната миризма, която излъчваме. Казано на разговорен език, това е т.нар. миризма на старост.

Това са напълно обичайни процеси в тялото, които не бива да ни плашат. Мъжете не обръщат толкова внимание, но жените често се чувстват притеснени от сенилната миризма. В тази статия ще ви предложим пет съвета, благодарение на които можете да намалите този толкова специфичен аромат от тялото си.

Но какво предизвиква сенилната миризма? “Виновникът” тук е специфичният химикал 2-ноненал, който с времето започва да се произвежда от тялото. Ето и няколко съвета как да се справите с този проблем, ако това ви притеснява.

Взимайте по-често душ

За съжаление, много възрастни хора намаляват значително честотата на взимане на душ с годините. Те смятат, че щом стоят в апартамента, няма нужда да се къпят. Това обаче далеч не е така. Чистотата е от ключово значение при битката със сенилната миризма. Къпете се възможно най-често.

Пийте вода

Водният баланс на тялото намалява с възрастта, за съжаление. Когато сме по-стари, кожата ни губи влага доста по-бързо отпреди, започвайки да се отлепва. Дехидратацията пък води до увеличаване на някои специфични миризми.

По-често си сменяйте дрехите

Друго нещо, което възрастните хора спират да правят с времето, е да си сменят дрехите. Съветваме ви възможно най-често да се преобличате, защото дори да си стоите вкъщи, дрехите отново се мърсят.

Възможно най-често почиствайте апартамента си

Когато апартаментът е “подгизнал” от влажност, прах и дори мухъл, това води до още по-голямо стимулиране на неприятните миризми. Обикновено, когато е в такава ситуация, човешкото тяло започва да абсорбира тези миризми. Замислете се как миришат хората, които работят в магазини за риба, например. Тук е същото.

Разхождайте се навън и проветрявайте апартамента

За съжаление, повечето възрастни хора се обездвижват и започват да водят застоял начин на живот. Те забравят дори да проветряват своето жилище, което е неприемливо. Опитайте се да промените навиците си – разхождайте се по-често и проветрявайте апартамента си.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *