Д-р Иво Петров: България взе добри мерки срещу коронавирус

д-р Иво Петров

Известният кардиолог д-р Иво Петров гостува в БНТ, като той сподели мнение, че българското правителство и кризисният щаб, оглавяван от ген. Венцислав Мутафчийски, са взели добри мерки срещу коронавирус.

От няколко дни у нас има обявено извънредно положение, тъй като болните от COVID-19 у нас продължават да нарастват. Според д-р Петров, нашата страна е успяла сравнително бързо да вземе най-добрите възможни мерки срещу заразата.

“Слава богу в България засегнатите пациенти са изключително малко и така и ще бъде. България взе много бързо мерки”, коментира д-р Петров.

“Най-засегнати са хората с белодробни проблеми и хората с намален имунитет”, добави кардиологът.

“Медикаметните средства, на които се възлагат най-големи надежда са от типа на хинина и неговите деривати и някои медикаменти, които са използвани по време на SARS инфекцията”.

“Много важно е да се реагира като при банална настинка – да пием топли течности, да не контактуваме с други, които бихме могли да заразим. Най-важното е да се каже, че тези хора, с грипоподни прояви да не отиват към болницата. Пациентите с леки симптоми да се обадят на личния си лекар”, призова още д-р Иво Петров.

Кризата обаче все още не е отминала, разбира се. Държавата продължава да призовава хората да стоят вкъщи възможно най-дълго, ограничавайки своите социални контакти.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *