Д-р Емилова съветва: Не пийте мляко през зимата

Д-р Людмила Емилова е сред най-известните и уважавани диетолози и специалисти по хранене у нас. Тя е помогнала на хиляди българи да отслабнат и да се научат да живеят природосъобразно. Тя е твърдо на мнение, че доброто здраве върви ръка за ръка с това какво ядем.

Зимата е сезонът, в който боледуваме най-често. Преследват ни настинките и гриповете, като всеки има собствени начини да се предпазва. Факт е обаче, че всеки втори човек на улицата подсмърча или кашля, а именно така се разпространяват вирусите.

Как обаче да се предпазим от болести през зимата?

Д-р Емилова има някои златни правила за това, които тя прилага при пациентите си. Един от най-важните й съвети е да не консумираме млечни продукти по време на зимата. Причина за това е белтъчната молекула казеин, която влиза в организма ни посредством млечните продукти. Казеинът създава слуз в нашия организъм, а докато той се опитва да изкара тази слуз, се възпаляват синусите. Така се стига до синузит, хрема, бронхит и ангини. Д-р Емилова е твърдо на мнение, че махането на млякото от нашето меню ще ни помогне много през зимата. Колкото по-малко млечни продукти ядем, толкова по-неблагоприятна става средата за атакуващите ни вируси, обяснява тя.

Д-р Емилова напомня, че от казеина, който се съдържа най-много в кравето мляко, се прави лепило за тапети. Тя задава риторичен въпрос – ако вкараме лепило за тапети в тялото си, дали то няма да се опита да го изхвърли оттам?

За да подобрим своята имунна система, д-р Емилова съветва да пием билков чай с мед или без, в зависимост от нивата на кръвната захар. Тя съветва да хапваме повече плодове с витамини, да пием фрешове и натурални бульони. Това ще ни помогне да изкараме отровата от своя организъм. Тя съветва винаги да имаме поне по един плод на хранене. “Колкото повече отрова премахнем от организма, толкова по-здрави ще бъдем”, казва тя.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *