Домашна смес срещу мухи и хлебарки

муха

Лятото е сезонът, в който насекомите пълзят и летят навсякъде. Мухите разнасят множество болести, сред които холера, коремен тиф, салмонела, туберкулоза, глисти, конюктивит, дизентерия, антракс, офталмия, вирусен хепатит А, хепатит Е, полиомиелит, чревни инфекции, гъбички. Никой не иска те да попаднат в храната му или по вещите му, защото буквално са мръсни. Кацат дори по животинските изпражнения. Същото важи и за хлебарките, които пълзят по канализацията. А комарите носят нилска треска. Хапят човек след човек и могат да ви заразят с болести. 

Затова те трябва да бъдат гонени и изтребвани. Ако спрейовете, лепящите ленти, електрическите изпарители, не дават резултат, опитайте нашата рецепта за спрей срещу мухи, комари и хлебарки.

Рецептите срещу насекоми, забъркани в домашни условия, са сред най-ефикасните срещу вредители. 

Смесете половин чаша оцет, половин чаша шампоан и половин чаша зехтин. Изсипете в бутилка за пръскане, като тези в цветарските магазини и фризьорските салони. 

Напръскайте всяко кътче във вашия дом.

Сместа е напълно безвредна за деца и домашни любимци. Затова не се притеснявайте за тяхното и вашето здраве. Напръскайте и ще се отървете от вредителите бързо, само за няколко часа. Сместа е ефикасна и срещу комари.

Един от най-добрите други начини за справяне с насекоми в домашни условия, е лавандулата. Няколко стръка лавандула ще ви отърват от молци, комари, мухи. 

Срещу хлебарки опитайте някои селскостопански препарати. Попитайте в агроаптека за тях. 

Вредителите са навсякъде, могат да ви заразят с болестите си, могат и да ви ухапят. Хлебарките имат изключително здрави челюсти. С тях прегризват дори пластмаса. Не случайно в старите филми фантастика и на ужасите, градовете на хората са превзети от хлебарки. Страхът на хората от тези гадини е голям и той е оправдан, заради неприятния шум, ухапванията, болестите, подуване и зачервяване след ухапване, като същото важи и за мухи и комари.

Затова се справете с проблема или потърсете фирма за дезинсекция.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *