Как да намалим стреса и високото кръвно – 7 златни правила

релакс

Стресът е един от основните фактори за покачване на кръвното налягане. А повишеното кръвно налягане води до опасни за здравето на човек състояния, като инфаркт или инсулт.

От изключително значение както за превенцията, така и за лечението на високо кръвно налягане е прилагането на различни методи и тактики за свеждането на стреса до минимум. Чрез следните седем естествени метода, вие не само ще намалите своето кръвно налягане, но и ще подобрите качеството си на живот.

1.Релаксация – има много и най – различни методи за релаксация, като едни от най – добрите са чрез медитация, йога практика, спа процедури. Целта е една: да постигнете мускулна релаксация, която ще ви е от полза при борбата със стреса.

2.Качествен сън – отделяйте от 8 до 10 часа сън на денонощие в зависимост от вашите нужди. Ако страдате от недостиг на сън, това със сигурност се отразява на качеството ви на живот – лошо настроение, раздразнителност и ниска концентрация.

3.Социални контакти – могат да бъдат срещи с приятели, посещаване на курс, свързан с вашето хоби  или придобиване на нови знания, или се запишете на някакъв спорт.

4.Управление на времето – създайте си списъци с вашите приоритети – работни задачи и семейни задължения. Когато всички ваши задачи са систематизирани и подредени, няма да има за какво да се тревожите.

5.Разрешване на стресовите ситуации – анализирайте проблема и създайте методи за разрешаването му – както у дома, така и на работното място.

6.Поглезете се – отидете на масаж или си направете спа процедура у дома. Наслаждавайте са на малките неща, като например: слушайте любимата си музика, направете си разходка сред природата или посетете любимото си кафе.

7.Разговор с лекар – специалист – ако все пак вашето психично състояние продължава да се влошава, не се притеснявайте да потърсите помощ от психолог, психотерапевт или психиатър.

Воденето на здравословен начин на живот със сигурност спомага за редуцирането на стреса, а именно ограничаване на алкохол и цигари, редовно правене на физически упражнения и балансирана диета с консумация на повече плодове и зеленчуци.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *