Защо е толкова полезно редовно да попахваме грейпфрут?

грейпфрут

Не всички обичаме да похапваме грейпфрут, защото няма какво да се лъжем – този плод наистина горчи. Въпреки че ако добавим достатъчно количество захар, той става доста вкусен и годен за консумация.

Днес обаче ще поговорим не за вкуса, а за ползите от този цитрусов плод. Грейпфрутът крие много позитиви за нашето здраве, установили са учените. Днес ще разгледаме някои от тези ползи, които може би ще ви накарат по-често да похапвате от този наистина екзотичен на вкус плод.

Помага срещу стареенето

Причина за това е фактът, че грейпфрутът съдържа антиоксиданта ретинол. Него можете да откриете в много от кремовете, борещи се срещу стареенето. Ретинолът спомага за регенерацията на нашите клетки и възстановяването им.

По-успешно отслабване

Всички ние се чудим кои храни да хапваме, за да отслабнем по-бързо и по-успешно. Е, грейпфрутът е една от тези храни. Той съдържа киселини, които ни помагат да подтискаме чувството на глад. Съдържа и флавоноида нарингин, който доказано ускорява метаболизма ни.

Намалява себума

Този плод може да елиминира лъщенето при мазна кожа, помагайки за по-добрата ѝ хидратация. Ключът към това се крие в неговия сок. Той стяга порите, което от своя страна ограничава секрецията на мастните клетки.

грейпфрут
Консумацията на грейпфрут крие множество ползи за здравето

Укрепване на косата

Няма шега, няма измама – грейпфрутът е полезен и за нашата коса. Той прави косъма по-здрав и по-жизнен. Главни помощници тук са витамините C и A, съдържащи се в него. Те се борят активно с увреждането на косата. Освен това, той спомага и за изсветляването на нашата коса.

Понижен холестерол

Според различните проучвания, грейпфрутът може да повлияе дори на нивата на холестерол. Известно е, че дори един изяден плод на ден, ако се прави цял месец, може да понижи холестерола с цели 15%. Така грейпфрутът помага и на нашата сърдечно-съдова система.

Бори се с пърхота

За финал можем да изтъкнем още едно качество на този цитрусов плод – борбата с пърхота. Ако си направите маска от пресен грейпфрут, това ще намали пърхота и ще облекчи сърбежа.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *