Знаехте ли, че през цялото време готвим кюфтетата погрешно?

кюфтета

Едва ли има истински българин, който да не обича кюфтета. Освен вегетарианците, разбира се. Знаете ли обаче, че голяма част от домакините правят страхотни грешки, приготвяйки тези изкушения от месо? В тази статия ще ви покажем някои от най-големите грешки, които правим при готвенето на любимите ни кюфтета.

Оказва се, че голяма част от съставките, които винаги слагаме в кюфтетата, изобщо нямат място там. И до днес много жени слушат съветите на по-старите поколения, но не всички от тях са правилни. Дали не е време малко да обновим рецептурниците си, как смятате?

Експертите казват, че някои от съставките, които слагаме в кюфтетата, практически “убиват” вкуса на месото.

Истината е, че не е нужно да слагаме толкова много лук в кюфтетата. Лукът има силен вкус, който до голяма степен “стопира” аромата, а и вкуса на месото. Абсолютен мит е, че лукът прави кюфтетата по-апетитни.

И до днес повечето домакини слагат и хляб в своите кюфтета. При пържене обаче той образува тъмна кора, а не златиста, каквато би трябвало да бъде. Доста по-добра идея е вместо хляб да използвате зеленчуци за своята плънка. Какви зеленчуци точно? Веднага ви даваме пример: зеле, тиквички, моркови, картофи, зелени подправки. Естествено, не бива да прекалявате и с тях.

И за последно – абсолютно не е задължително да добавяте яйца към вече мляното месо. Истината е, че те така или иначе не успяват да влияят на вкуса на кюфтетата.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *