ВМРО поиска химическа кастрация за хората, които изнасилват

вмро

Химическа кастрация за престъпниците, които си позволяват да изнасилват. Това предлагат от ВМРО, броени дни след като изверг от с. Сотиря насили, а след това и уби седемгодишната Кристин. Случаят разтърси цяла България и отново доведе до дебат, дали наказанията за подобен тип престъпления у нас са достатъчно строги.

Арестуван за убийството на малката Кристин е Мартин Трифонов. За него случаят е рецидив, защото той и преди е бил осъждан за блудство. Очаква се на Трифонов да бъдат повдигнати три обвинения.

Извергът вече се е признал за виновен, поради което се очаква съкратена процедура по неговото осъждане. Това, от друга страна, вероятно ще доведе и до намалена присъда за убиеца. Въпреки нормалната човешка логика, че убиец на малко дете би трябвало да лежи в затвора до края на живота си.

Днес ВМРО разпространи декларация, според която националистите настояват за химическа кастрация при случаи на изнасилване, педофилия и други сексуални извращения. Те посочват, че подобни практики вече има приети в други държави.

Освен това, националистите настояват и за премахване на съкратеното съдебно следствие, което позволява на подобни престъпници да получават по-леки присъди. От ВМРО посочват, че това им позволява “след десет години да се озоват отново на улицата и да убиват пак”.

Националистите настояват и за повече правомощия на органите на реда.

От ВМРО припомнят и за концепцията за ромите на техния председател Красимир Каракачанов. “Маргинализацията няма етнос, раса и цвят на кожата. Нейният език е универсален – отричане на всякакви ценности, порядки и морал, съпровождани с необяснима жестокост и насилие”, заявяват от ВМРО.

“Няма място за повече политиканстване и „тупане на топката“ по тези въпроси. Ние от ВМРО ще отстояваме докрай своите позиции”, добавят войводите.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *