Билките, които правят чудеса при подуване на корема и газове

розмарин

Подутият стомах, прилошаването и стомашните киселини – нима има човек, който да не е изпитал на гърба си някой от тези ужасни симптоми. Има ли начин да се справим с тях и какви са те? Понякога, особено в случаите на зачестяването им, трябва да се потърси спешно помощ при лекаря, но друг път може да си помогнем и сами с някои лечебни растения. Те не се намират трудно, нито ще ни се отразят зле на джоба, но въпреки това пропускаме да се възползваме от невероятната им сила. Експертите направиха списък от най-полезните за стомашните проблеми растения, така че, вече нямаме никакво извинение.

Розмаринът – перфектното решение при здравословни стомашни проблеми

Не само ухаен, но и толкова полезен за здравето, розмаринът със сигурност ще стопира стомашното ви неразположение, защото съдържа вещества, които стимулират жлъчката и премахват токсините от черния дроб. Билката е страхотно решение при подуване на стомаха, изпускане на газове или намаляване на спазмите. Тя отпуска мускулите на стомаха и носи невероятно облекчение.

Скромното глухарче – витаминозна бомба, с която ще облекчим стомашните разстройства

На пръв поглед невзрачно, глухарчето е цяла аптека – в него се съдържат витамин С и В комплекс, желязо, флавоноиди, рибофлавин, манган, аскорбинова киселина и още много полезни вещества. Има отлично пречистващо кръвта свойства, облекчава и проблемите с черния дроб. Диуретичното му действие благоприятства храносмилателните процеси, премахва газовете, подуването на стомаха, диарията и пречиства лимфната система.

Лайка срещу стомашно-чревни проблеми

Това е билка с многобройни ползи за здравето, а една от тях е противовъзпалителното действие, което оказва. Лайката успокоява стомаха и конкретно лигавицата, а в същото време е толкова ароматна и вкусна. Експертите силно я препоръчват при проблеми със стомаха, защото е известна с вълшебното си действие, включващо и защита от стомашни язви.

Кориандърът има мощен лечебен ефект върху храносмилателната система

Неслучайно е една от най-тачените в кулинарията билки. Роднина на магданоза, кориандърът не пада по-долу и също е изключително полезен, особено за стомаха. Облекчава всички гореспоменати симптоми, подобрява и перисталтиката на червата.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *