Известен лекар предупреди: Маските не вършат никаква работа

Атанас Мангъров

Известният лекар д-р Атанас Мангъров също даде мнение относно случващата се пандемия от коронавирус у нас и по света. Той отговори и на въпроса кога бихме могли да очакваме пикът на вируса да настъпи.

В България вече има повече от сто заразени със COVID-19, като до момента са починали трима души. Говорейки в сутрешния блок на bTV, д-р Мангъров заяви: “Очаквам пикът на вируса в България да настъпи след 3-4 седмици. Прогнозата ми е с оглед на това, което се случва в момента”, сподели той.

Той също така сподели мнение, че маските не вършат абсолютно никаква работа в създалата се ситуация. “Маските са напълно безполезни. Все пак това са маски, а не противогази. В случай че сте болен и имате кашлица, маската може да предпази от големите слюнки, но не и от малките. Това с маските е по-скоро психологически ефект, но това може да ни изиграе и лоша шега. От еднократните ръкавици също не става нищо, най-много да хванете гъбички от запотяването. Много е важно да мием ръцете си”.

Д-р Атанас Мангъров смята, че не е нужно Банско да се затваря изцяло само заради няколко диагностицирани с коронавирус.

“Няма смисъл целият град да се затваря. Там не може да се говори за епидемия с четирима заразени. Нужни са повече изследвания, за да се види дали има други”, заяви д-р Мангъров.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *