Главният здравен инспектор разкри докога ще продължи пандемията

Ангел Кунчев

Пандемията от коронавирус ще продължи още между 2 и 3 месеца. Това заяви в ефира на БНТ главният държавен инспектор на България доц. Ангел Кунчев.

В момента целият свят е скован от пандемията от COVID-19, което се очаква да доведе не само до много смъртни случаи, но и истински срив в световната икономика. Според доц. Кунчев обаче, може би скоро ще видим края на този изключително труден етап в новата ни история.

Пред БНТ доц. Ангел Кунчев довери: “Това, с което се сблъскваме, надали ще продължи повече от 2-3 месеца. Ние сме вече в подстъпите на много сериозното разпространение, на огромния натиск върху здравната система и върху това трябва да са съсредоточени усилията, а не да тестваме всеки, който е кихнал или кашлял”.

Доц. Кунчев споделя мнението на ген. Мутафчийски, че пикът на пандемията ще бъде около Великден. Той обаче мисли, че след това ще има спад и нещата ще започнат да се нормализират. Той е на мнение, че вирусът може да се повлияе и от предстоящото увеличение на температурите.

“Ако вирусът се държи като всички вируси в неговото семейство и активността му се понижава при повишение на температурите би било чудесно, но няма как да знаем”.

Той заяви, че ако страната получи 1 млн. теста, ще бъдат използвани, но според него това не е най-важното.

“Това няма да промени проблема и поведението ни. Първоначалните тестове не са качествени. В Испания 1/3 дават неверни резултати”, каза Кунчев.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *