Чай от джинджифил – какво го прави толкова полезен?

Джинджифил е една изключително приятна и популярна съставка, която често използваме в готвенето. Знаете ли обаче, че джинджифилът е и много полезен за здравето? Не е никак случайно, че много хора го използват от векове насам, за да се лекуват.

Но какво прави джинджифила толкова полезен? Известно е, че той съдържа определени фенолни съединения, които действащ облекчаващо при дразнения на стомашно-чревния тракт. Те също така потискат смущенията на стомаха.

Днес ще ви представим една лесна, но ефективна рецепта за чай от джинджифил. Тази напитка потиска смущенията и стимулира производството на жлъчен сок и слюнка. Отдавна е и известно, че дъвченето на суров джинджифил и пиенете на чай от него действа против гаденето и помага при лечение на рак.

За какво друго помага джинджифилът? При настинка и грип, той успява да затопли тялото и насърчава изпотяването. Този корен действа и за облекчаване на болката, особено такава в областта на мускулите. От много време насам, коренът се използва и при намаляване на възпалението.

Много е важно да споменем, че джинджифилът помага и при сърдечно-съдови проблеми, намалявайки риска от съсирване на кръвта, намаляване на холестерола и поддържането на добри нива на кръвната захар.

Стигаме и до основния въпрос. Защо да пием чай от джинджифил? Той помага при настинки, грип, главоболие и болка в мускулите. Бори се против херпесния вирус и грипа.

Ето нужните съставки за вашия джинджифилов чай: 1 чаша вода, 1/4 ч.л. куркума, 1/4 ч.л. джинджифил, суров натурален мед и кокосово мляко.

Процесът по приготвяне на чая е сравнително прост. Сваряваме водата, след което добавяме куркумата и джинджифила, когато водата започне да кипи. След това намаляваме огъня и оставяме да вари около десет минути. След това добавяме кокосово мляко и мед, след което сме готови да се почерпим.

Този чай от джинджифил е страхотен начин да си помогнете, когато сте болни. Пригответе го и се уверете сами. На добър час!

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *