Това е майката, която кърми детето си до 9-годишна възраст

Представяте ли си, че можете да кърмите дъщеря си до 9-годишна възраст? Поне нагледно, това изглежда като истински абсурд. Отдавна обаче сме се убедили, че светът е толкова шантав и шарен, че дори и най-големите абсурди се превръщат в истина.

Доказателство за тези думи е 50-годишната англичанка Шарън Синк. Тя признава, че кърми дъщеря си до 9-годишна възраст, преди момичето най-сетне да се откаже само от майчиното мляко. Шарън, която има още три деца, дори се жалва, че ще й липсва времето, когато малката Шарлот е сукала от нея. Дори на подобна възраст.

“Когато се появи Шарлот, реших, че няма да я отбивам принудително от кърменето”, споделя британката.

През последните години, аз я хранех веднъж месечно, ако тя не се чувстваше добре. Сега тя изкарва без мляко вече два месеца,” казва Шарън Синк.

Шарън Синк твърди също, че благодарение на полезните свойства на майчиното мляко, момичето е напълно здраво и рядко се разболява. И въпреки критиките срещу нея, тази 50-годишна жена иска да разруши предразсъдъците относно кърменето на по-големи деца.

“Не сме провеждали разговор да я спрем, а самата Шарлът стигна до това решение, и се надявам тя да си спомня чувството за комфорт и сигурност, което й дадох. Имаме много силна връзка и съм сигурна, че това се дължи на храненето.”

Впрочем, Световната здравна организация препоръчва кърменето на бебето само до шест месеца, след което може да се добави допълнителна храна към дневния му порцион. Шарън казва, че когато Шарлот била на пет години, я кърмила три пъти на ден.

До тази възраст жената не се срамувала да храни дъщеря си във фризьорски салони, супермаркети и дори църква. Но когато момичето пораснало, започнали да го правят само у дома. “Разбира се, имам много негативни коментари, които ми пишат, че това е злоупотреба с детето, наричаха ме педофил и изрод, отначало ме разстройваха, но сега не ми пука – главното е, че Шарлът знае, че това не е вярно,” обобщава Шарън.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *