Телефонът ми падна във вода. Какво да направя?

айфон

Вижте няколко съвета за това, как да предпазите телефона си от вода, особено през лятото, когато забравяме да извадим мобилния си телефон от плажните шорти. Или пък не дай си Боже, го изпуснем в тоалетната. Усещането не е никак приятно, уверяваме ви.

Колкото е възможно по-бързо извадете телефона от водата

Колкото по-дълго апаратът е във водата, толкова по-малко са шансовете след това да заработи. Затова не се паникьосвайте, реагирайте, извадете го по-бързо от водата.

Изключете телефона

Когато извадите телефона си от вода, изключете ги веднага. Това ще предотврати късо съединение, което може да е фатално за апарата.

Разглобете го

Ако можете да извадите батерията и картата, направете го. Разглобете и други части, ако това е възможно.

Не сушете със сешоар

Сушенето със сешоар може да изглежда разумна идея, но не е, защото топлината може да унищожи вътрешните части. Също вредно е да оставите телефона във фризера. И това съсипва устройството.

Сушете с ориз или силициев диоксид

Може да подсушите телефона с ориз или силициев диоксид. Заредете съд с ориз и поставете телефона. Може да опитате и със торбички от обувки, съдържащи силициев диоксид.

Почистете добре

Ако телефонът ви попадне в мръсна течност, почистете го с четка, натопена в алкохол. Ако това ви се струва трудна задача, дайте го на сервиз.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *