Тези шест храни ще ви върнат енергията и доброто настроение

Всички имаме подобни моменти и етапи от живота си, когато се чувстваме на дъното и сякаш нямаме нужната енергия, за да се отлепим от него. Нямаме сила и настроение, за да се изправим на краката си и да продължим напред. Почваме сериозно да се замисляме, дали пък не страдаме от депресия.

Много от нашите състояния са свързани с храната и това, което приемаме като гориво на организма си. Твърде много хора не се хранят пълноценно, което се отразява на цялостната им енергичност и добро настроение.

Има определени храни, които не само са изключително полезни за нас, но и никак не са калорични. Не е ли това най-хубавото – хем да се храниш добре, хем да не пълнееш?

Представяме ви примери за шест подобни храни, които могат да ви върнат енергията, при това – без да напълнеете от тях.

Сурово какао от органичен произход

Чистото какао е наистина божествена храна. В шоколада, съдържащ какао има много захар и вредни добавки. Чистото какао съдържа антиоксиданти, магнезий, желязо, хром, манган, цинк, мед, витамин С, фосфор.

То е мощен източник на триптофан, съединение, което повишава нивото на ендорфини. Настроението ви ще се подобри в пъти, ако включите какаото в диетата си.

Семена от чиа

Чиа семената са склад на протеини и фибри. Това растение е много питателно. Достатъчно е само да се напоят семената във вода и да се изпие и ще замести пълноценно протеиновото брашно.

Спирулина

Това синьо-зелено водорасло е богато на хлорофил и антиоксиданти. Помага за намаляване на теглото, регулира дейността на храносмилателната система. Между другото, спирулината съдържа много желязо.

Годжи бери

Обикновено те се продават сушени. Това са най-хранителните плодове на планетата, съдържащи аминокиселини. Хапвайки ги често, можете да забравите за лошото настроение и ниския имунитет.

Семена и масла

Семената и маслата осигуряват балансиран спектър от аминокиселини и са богати на минерали като: фосфор, калий, магнезий, калций, желязо и много други.

Лен

Ленът е невероятен продукт. Независимо дали са семена, масло или смлян лен, еднакво полезно е. Растителните мастни киселини омега-3 и разтворимите фибри ще направят чудеса за вашето здраве.

Тези, които хапват лен, нямат проблеми с кожата и поради силния противовъзпалителен ефект не развиват инфекции. Тези семена могат да бъдат добавени към всяко ястие, това само ще подобри вкуса му.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *