Тази билка струва само 1.50 лева, но с нея сърцето ви ще заработи като ново

Доскоро тученицата беше едно от най-пренебрегваните растения, защото тя е доста често срещана по градините и то в така големи количества, че беше смятана просто за обикновен бурен, който не би могъл да ни носи някакви ползи.

Оказва се обаче, че тя е приложима не само като добавка в салати, но може да бъде закупена от аптеките за само 1,50 лв и използвана при проблеми със сърцето. Консумацията й в прясно състояние помага при борбата с холестерола и стимулира производството на червени кръвни телца в костния мозък. Тя засилва кръвообращението и доставя повече кислород до органите и тъканите, което е изключително важно за нашия организъм.

Тученицата е и особено полезна за сърцето, тъй като го укрепва и несъмнено подсилва работата му. Това се дължи на съдържащите се в нея Омега-3 мастни киселини и рибено масло, както и да множеството витамини, фибри, магнезий, калций, желязо, манган, калий и мед. А семената на растението са доста препоръчителни за приемане от диабетици.

Ще забележите страхотен ефект върху своето тяло, ако взимате по 5 грама на ден в продължение на само 8 седмици. Те стабилизират кръвната захар и дори са ефикасни, ако желаете да да се отървете от някой излишен килограм. Така че съвсем спокойно можете да ги направите част от своята диета и веднага ще усетите положителната промяна в себе си.

Билката също балансира високото кръвно налягане и може да се ползва за пречистване на черния дроб, а освен това  носи насъмнени резултати при лечението на псориазис – неприятно хронично заболяване върху кожата.

Тученицата е едно от най-лесните за откриване растения, богати на полезни вещества, ценни и приложими в различни рецепти. Ако живеете в къща, то със сигурност бихте могли да я откриете из двора си.

Разбира се, не ви съветваме да ползвате предоставената ви тук информация без на първо време да сте се консултирали с медицинско лице.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *