Сензационно: Бойко Борисов обяви оттеглянето си от политиката

Премиерът на България Бойко Борисов хвърли истинска бомба по време на участието си в предаването “Панорама” в ефира на БНТ. Той заяви, че няма намерение да заема повече управленски постове след изтичане на настоящия му мандат като министър-председател.

Бойко Борисов кара вече трети мандат като премиер на страната. Предишните му два мандата приключиха с оставки и предсрочни избори, но сега той е решен да изкара третия си мандат докрай. От доста време насам се смята, че Борисов иска да приключи своята политическа кариера като президент на България. Самият той обаче обяви, че не желае повече да заема високи постове в бъдеще.

“Изкарвам си мандата, прибирам се в партията и ще дам път на много млади хора”, заяви премиерът в ефира на “Панорама”. Той сподели мнение, че в ГЕРБ има достатъчно кадърни и амбициозни млади хора, които биха могли да го заменят като лидери на партията.

Той сподели любопитно мнение, свързано със съдбата на много управлявали политици пред годините.

“Аз това го знам, за разлика от много политици, съм бил при Тодор Живков, когато падна от власт и цялата партия, която дълги години му целуваше ръцете и краката, се бяха изпокрили. Ей така ми беше интересно да видя един паднал човек, какво му се случва. После ми беше интересно да видя и Царя. Затова толкова ме е яд на моите съпартийци, защото съм гледал как се сриват други хора. Ние, обаче, сме направили много добри неща, затова всичко, което е донесло щета, трябва да се отстрани”.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *