Путин: Ще удвоя пенсиите в България, ако ми дадат да управлявам златото, пътищата и плажовете само…

Президентът на Русия Владимир Путин отговори на въпрос на малка българска общност по време на своята предизборна кампания.

Владимир Путин посети малък град в Бесарбийския район, като отговори на въпрос, свързан с настоящето състояние на българската държава.

Държавният глава на Русия заяви, че България е богата държава, чиито ресурси обаче са заграбвани от алчен елит, който я управлява.

“Ако аз управлявах България, дори не България, дайте ми само златото, пътищата и плажовете, само с това мога да удвоя пенсиите веднага”, заяви с увереност Владимир Путин.

“Нека погледнем цифрите – в пенсионния фонд годишно постъпват около 2,5 милиарда евро. С тях се плащат настоящите пенсии. В същото време, само от една от златните концесии, които са общо 4, държавата губи 1 милиард евро. Това не са измислени цифри, това са официални данни. Въпросният концесионер е внесъл в хазната за 2017 г. 20 милиона евро. В концесионния договор пише, че това е 2% от печалбата. Значи извън България са изтекли  980 милиона евро. Близо 1 милиард. А концесиите, както казах, са 4. Дори другите да са по-малки, поне 2 милиарда евро общо губи българският народ само от това..”, обясни Владимир Путин.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *