Прясно мляко с куркума помага за по-добър сън

мляко

Добрият и стабилен сън е много важен за нашето здраве. Качествената почивка нощен не само подобрява нашето настроение и тонус през деня, но и ни предпазва от много опасния стрес. Добрият сън ни помага и в битката с различните заболявания, включително диабет и заболявания на сърцето.

От цяла вечност хората търсят начини да подобрят качеството на своя сън. Един от начините за това, които експертите препоръчват, е консумацията на прясно мляко в комбинация с куркума. Изследвания на британската Национална здравна служба са показали, че тази комбинация спомага за по-добър сън нощем.

Експертите отдавна препоръчват да пием по чаша прясно мляко преди лягане. Още по-ефикасно обаче се получава, добавяйки подправката куркума.

Млякото е богато на протеини и съдържа аминокиселината триптофан, която помага за освобождаването на серотонин. Той от своя страна участва в производството на мелатонин, познат като т.нар. хормон на съня.

Куркумата от друга страна е често изтъквана като подправка с много ползи за здравето. Според различните проучвания, куркумата има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Освен това, подправката намалява чувството на тревожност и помага за по-добър сън.

Друг метод, който можете да опитате при безсъние и лош сън, е да консумирате чай от пасифлора. Тази напитка ще намали тревожността, която ви пречи да заспите нощем. Причина за това е, че пасифлората съдържа важния антиоксидант апигенин.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *