Най-известният български алпинист Боян Петров е в неизвестност. Вижте какво написа съпругата му на профила си във фейсбук

Алпинистът Боян Петров е в неизвестност от няколко дни, съобщи във Фейсбук неговата съпруга му Радослава Ненова. Той е направил опит да изкачи 8-хилядника Шиша Пангма в Хималаите, когато времето рязко се влошило.

„Със сигурност е направил опит да се качи на върха, защото палатката му е била на лагер 3. Времето рязко се е влошило и другите момчета са слезли в базовия лагер. Те са се движили един ден след него…“, пише жена му.

Междувременно стана ясно, че в посолството на Република България в Пекин на 6 май е постъпила информация от Тибетската алпинистка асоциация, че българският алпинист Боян Петров е в неизвестност от 3 май 2018 г. Това предаде пресцентърът на Министерството на външните работи, съобщава БНТ.

Боян Петров е участвал в експедиция в Хималаите заедно с още 10 души (унгарец, петима италианци и четирима водачи от непалски произход).

“За момента спасителна акция е невъзможна. Най-рано утре спасителен екип ще започне да го търси”, пише още Радослава Ненова в профила си във Фейсбук.

„В планината хората стават повече от семейство и знам, че ще направят всичко по силите си тази история да завърши добре“, завършва с оптимизъм публикацията си съпругата на алпиниста.

А ето я и цялата публикация:

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *