Мъчеше ме сериозна кашлица, но тези трикове на баба ми помогнаха

Когато се разболеем, дори и да става дума за най-обикновена настинка, много често биваме измъчвани от кашлица. Това не е никак приятно нито за нас, нито за околните. Особено ако ходим на работа и трябва да делим офиса с други хора.

Понякога кашлицата може да е много упорита и просто да не иска да изчезне, независимо какви сиропи и лекарства пием. В такива случаи, можем да прибегнем до някои народни илачи, които нашите баби познават повече от добре. В този материал ще ви предложим именно подобни хитринки и трикове, с които бихте могли да преборите упоритата кашлица.

Ако например обичате стафиди, можете да направите така: в около 300 мл. прясно мляко добавете около 30 грама от стафидите и ги оставете да врат. След 15 минути махнете млякото от котлона и оставете стафидките да се накиснат. Млякото трябва да е приятно топло за пиене. Следващата стъпка е да прецедите стафидите и да подсладите със захар или мед. Ако имате желание, можете да добавите и плодове.

Ето още други народни илачи против кашлица:

Отвара от сушени круши

Това средство е наистина ефикасно срещу кашлицата. Тази отвара ще облекчи дишането ви. За да я направите, ето следните стъпки: кипнете около 500 мл. вода и сложете няколко сушени круши. След около 20 минути трябва да прецедите, да подсладите с мед и да отпивате на мънички глътки. Приемайте отварата около четири пъти на ден. Ако искате, можете да хапвате и печени круши с мед.

Чесново мляко

Това звучи малко странно, но всъщност е много полезно. Пригответе около половин литър прясно мляко и в него сложете около 7-8 стрити скилидки чесън. Съставките трябва да поврат около 10-15 минути. Прецедете готовата напитка и подсладете с мед.

Фурми

Фурмите също помагат. Те са не само вкусни, но и съвсем натурален метод да облекчите кашлицата. В около половин литър вода мляко сложете десет на брой фурми и варете на тих огън за половин час.

Морков, ябълка и лук

Първата ви задача е да изчистите продуктите от техните обелки и да ги настържете на фино ренде. Съотношението трябва да е съвсем пропорционално – 1:1:1. Добавете към тях 2 супени лъжици мед. Похапвайте от сместа по 1-2 лъжици около 5 пъти на ден.

Тези народни трикове би трябвало да облекчат вашата кашлица. Разбира се, отново припомняме, че ако проблемът е сериозен, задължително трябва да потърсите мнението на лекар.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *