Маски с аспирин за прекрасна кожа

Аспиринът намира не едно и две приложения в българския бит. Освен че го използваме като лекарство, което е основното му предназначение, ние го слагаме в туршията, освен това си правим и маски с него, тъй като има много добро влияние върху кожата.

Именно затова днес ще ви предложим 3 страхотни маски за лице с аспирин. Вижте как се правят те и какви ползи имат за кожата.

Маска с лимон и аспирин

Салициловата киселина, съдържаща се в аспирина, прониква дълбоко в порите и премахва мъртвите клетки, като в същото време има и противовъзпалително действие. Лимоновият сок пък съдържа витамин С и полезни плодови киселини.

Смесете 3 аспирина с 3 с.л. лимонов сок.

Получената паста нанесете върху лицето и оставете да действа 10-ина минути. Изплакнете.

Маска с кисело мляко, мед и аспирин

Киселото мляко съдържа калций, протеини и калий. Ако имате кожни проблеми, тази комбинация може да се окаже изключително полезна.

Смесете 5 аспирина с 1 с.л. кисело мляко и 1/2 с.л. мед. Сложете си топла кърпа на лицето, за да се отворят порите. Подсушете и нанесете маската, като я оставите да действа около половин час. Измийте с топла вода.

Маска с вода и аспирин

3 аспирина смесете с 3 с.л. топла вода. Нанесете върху лицето и оставете да действа 10-ина минути. Накрая изплакнете и подсушете с мека кърпа.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *