Колко често е нужно да перем дънките си?

дънки

Дънките са сред облеклата, които носим най-често в ежедневието си. Независимо дали сме вкъщи, на работа или просто навън с приятели, много често носим именно любимия си чифт джинси.

Експерти на световноизвестната марка Levi’s дадоха препоръки, колко често трябва да перем нашите дънки. “Златната среда” е веднъж месечно, пише английският вестник “Индипендънт”.

Денимът като материя е здрав и не е никак необходимо да се пере твърде често. Перейки дънките си веднъж месечно, ние ще спестим както енергия, така и вода.

Екпсертите от Levi’s казват, че самите дънки ще изглеждат по-добре, ако не се перат твърде често. Разбира се, тук не броим случаите на спешно пране, когато например ги изцапаме с нещо.

Колкото до изсушаването, хората от Levi’s съветват да не го правим в пералня, а по-добре да ги проснем навън, като преди това сме ги обърнали наопаки.

А как трябва да перем дънките си? Важно е да ги обърнем наопаки, слагайки ги в пералнята с други тъмни дрехи. Пускаме ги на програма с хладна температура. Можем да използваме и течен перилен препарат, но без избелител.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *