Инхалации с чесън и сода срещу бронхит

бронхит

Ако сте от хората, които страдат от хроничен бронхит, вероятно знаете колко неприятно и сериозно е това състояние. Има обаче методи, с които бихте могли да успокоите симптомите. Разбира се, съветваме ви да продължите да изпълнявате заръките на личния си лекар и да приемате лекарствата, които ви се изписват. Но тези “илачи” за укротяване на болестта също вършат добра работа.

Предлагаме ви една отлична рецепта за инхалации с чесън и сода.

Пригответе си 6 скилидки чесън. В една малка тенджерка налейте една чаша вода. След като водата заври, добавете чесъна. Намалете огъня до минимум.

Трябва да варите не повече от 5 минути. Когато поставите тенджерата на масата, добавете към водата с чесъна една чаена лъжичка сода за хляб.

И сте готови. Ето и инструкции за самите инхалации.

Поемайте въздух на малки порции. Когато свикнете, следвайте този принцип: вдишвайте през носа си 2-3 пъти, след това издишайте бавно през устата си; 2-3 пъти бавно вдишвайте през устата, след това издишайте през носа.

Продължавайте да вдишвате, докато не изстине. Докато все още сте под одеялото, не забравяйте да избършете лицето си и да сложите шал или шапка на главата си и веднага да легнете в топло легло.

Един от позитивите на този метод е, че сместа от чесън и сода за хляб има дезинфекциращо и противовъзпалително действие. Когато се събудите на следващата сутрин след инхалации, ще ви бъде много по-леко. Правете инхалациите не повече от 2-3 пъти дневно.

Ако спазвате инструкциите, до 3-4 дни ще почувствате голямо облекчение на симптомите на бронхит и ще забравите за температурата. За 10 дни ще забравите за проблема.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *