Изненада! Прочетете задължително, ако ще купувате или продавате имот

Много хора в чужбина живеят цял живот под наем, докато ние в България предпочитаме да закупим свой имот. Дори и във време на криза, българинът е готов за подобна инвестиция и определено не са едно и две семействата, които са се обвързали с 30-годишни заеми, само и само за да имат собствено жилище, в което да живеят първо те, а в много случаи след това (или дори по същото време) и децата им с техните семейства.

Не е тайна обаче, че в момента цените на имотите са изключително високи. Специалисти обаче прогнозират, че това може съвсем скоро да се промени.

Пред Нова телевизия брокерът Маноел Попов съобщи, че е възможно около средата на 2019 година цената на жилищата в конкретни столични квартали да започнат да падат. Той прогнозира, че в крайните квартали цените могат да се смъкнат дори до цели 20%. Специалистът изтъкна още, че подобен срив в цените се очаква и в други градове, но с по-малки проценти.

Неин колега – брокерът Гергана Тенекеджиева, допълни, че в момента се наблюдава лек спад в цените на сделките и ако продължи през следващите три месеца, то най-вероятно ще има цялостна промяна в пазарните цени, макар че лично тя не очаква да е значителна.

loading...

loading...

Comments

comments

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *